Lezing stikstof en onteigening

Fonny Krol-Postma Algemeen Leave a Comment

Momenteel is er amper een ander onderwerp dat aan de orde komt; stikstof en de gevolgen ervan zijn dé onderwerpen die de boer op dit moment bezighouden.

Wij merken echter, als specialisten op deze gebieden, dat er ook veel ruis is over dit onderwerp. Er wordt veel gezegd over de mogelijkheden om van ‘de stikstofregels’ af te komen, maar in hoeverre zijn die er? En waar komen de regels nou eigenlijk precies vandaan? En waarom worden deze regels nu ineens actueel?

Gelukkig worden niet alle boeren onteigend. Maar wat als er wel tot onteigening wordt overgegaan, wat betekent dat dan? In Nederland zijn we gezegend met een systeem waarbij veel rekening wordt gehouden met degene die onteigend wordt, maar een simpele procedure is het niet. Gelukkig valt er vaak goed te onderhandelen met de onteigenende overheid en is een procedure lang niet altijd nodig.

Op woensdag 16 november gaan we verder op deze onderwerpen in, tijdens een lezing in het Fries Landbouwmuseum. Het programma is als volgt:

10.30 uur inloop met koffie en thee

11.00 uur lezing Fonny over stikstof, met mogelijkheid tot het stellen van vragen

11.45 uur lezing Anne-Henk over onteigening, met mogelijkheid tot het stellen van vragen

12.30 uur lunch

Na de lunch, zo rond half twee, is er de mogelijkheid om zelf het museum te bekijken.

We merken op dat we voorgaande onderwerpen belichten vanuit het huidige perspectief van de regelgeving en rechtspraak. We gaan graag met jullie in gesprek, maar het is nadrukkelijk niet de bedoeling om de zin en onzin van de huidige regelgeving en rechtspraak te bediscussiëren.

Samengevat:

Wat? lezing over stikstof en onteigening

Voor wie? agrariërs, maar ook bijv. agrarisch makelaars, rentmeesters of anderen die beroepsmatig actief zijn in de agrarische sector

Waar? Fries Landbouwmuseum, Felling 6, 8912 CG Leeuwarden

Hoe laat? 10.30 uur inloop

Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@bunderadvocaten.nl, met je naam, aantal personen en eventuele dieetwensen. Deelname is kosteloos.

Let op, vol is vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *